Du er her:
< Tilbake

A-Pos Varesamlinger

 

 

Varesamlinger er en ”gruppe” varer som er gruppert utenom standard kategori/gruppe struktur. Dvs at man kan velge en samling med varer som man kan tilordne en statistikk eller en funksjon.

 

Vise antall solgte i touch bildet:

På meny helt oppe i bildet, trykk på varesamling. Trykk så på Søk Varesamling. Bildet under kommer opp:

Trykk på ny varesamling. Bildet under kommer opp:

 

Skriv inn navn, nummer kommer automatisk. Velg hvilken funksjonalitet varesamlingen skal ha. Se i listen. Trykk F12 lagre knappen for å lagre samlingen.

Tilordne varer til varesamling:

 

Trykk på Varesamling -> À jour Varesamling i menyen helt øverst. Du kommer da inn i følgende bilde:

I listen øverst til høyre velg den samlingen du ønsker å tilordne varer til, i dette tilfelle MenyVarer. Søk frem varene på venstre side. Velg de varene du ønsker å flytte over til Høyre og klikk Legg til knappen. Du kan velge flere varer ved å holde ctrl eller shift nede samtidig som du velger varer med mus eller pil taster.

Når du har valgt de varene som du ønsker avslutt bildet ved å trykke på krysset øverst til høyre.

 

Funksjonalitet på varesamlingene:

Kjøp x varer få en gratis.

 

Velg kjøp x varer få en gratis i nedtrekks listen. Skriv inn for eksempel 3 i x verdi. Dersom du selger 3 av disse varene i salgsbildet, vil den 4 bli gratis.

 

Kunderabatt få hver x gratis

 

Velg Kunderabatt få hver x gratis i nedtrekks listen. Skriv inn for eksempel 10 i x feltet. Når denne kunden har kjøpt 10 stk av en av de som er i denne varesamlingen, blir den neste gratis. Denne rabatten er avhengig av når man kjøper. Så varene kan være kjøpt på flere forskjellige salg. Men samme kunde må være valgt i salgsbildet.

 

Kjøp x varer få y rabatt.

 

Velg Kjøp x varer få y rabatt. Skriv inn antall varer i x og rabatten i prosent de skal få i y. Dersom du selger x antall av disse varene i ett og samme salg, vil alle varene i dette salget få y % rabatt.

 

Sist oppdatert: februar 05, 2021